13 augusti 2015

Blåbärsgino

Ännu en sommarfavorit. Om man gillar blåbär och om man gillar vit choklad och glass.
Och det gör man ju.....



Vi blev bjudna på Blåbärsgino när vi hälsade på våra goda vänner
Cecilia, Carsten och Matilda i Skälderviken. Fler bilder från vackra Skåne kommer längre fram men här kommer det väldigt enkla receptet på en Blåbärsgino.

Blåbärsgino

600 gram blåbär färska eller frysta
(3 msk socker och 2 msk potatismjöl) se text nedan
200 gram vit choklad

Smörj en ugnsfast form eller portionsformar och sätt ugnen på 250 grader.

Om blåbären är frysta kan det nog vara bra att blanda de med lite socker och potatismjöl
ifall de känns vattniga. Annars behövs det inte, möjligen lite potatismjöl. Det blir ju sött av chokladen. Häll blåbären i formen ev blandade med socker och potatismjöl.

Riv chokladen och strö den uppepå. Gratinera i ugn på 250 grader i ca 5 minuter tills chokladen blir lite knäckig och får färg. 

Går att förbereda genom att riva chokladen i förväg den blir bara knaprigare av att torka till ett tag.

Serveras till exempel med en god vaniljglass.

Jag härmade Cecilias Blåbärsgino och bjöd på hemma hos oss lite senare under sommaren.

När desserten var uppäten gick jag ut och försökte fotografera fullmånen. 
Det var svårare än att göra Blåbärsgino och tål att övas på. Men det är läckert och lite trolskt när den skiner över sjön i stugan och dimman smyger sig på. 

Trevlig helg till Dig som kikar in här!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.